ŘÁDNÉ VEDENÍ ÚČETNICTVÍ NENÍ JEDNODUCHÁ DISCIPLÍNA A NÁKLADY S NÍM SPOJENÉ NEJSOU ZROVNA MALÉ. V DNEŠNÍ DOBĚ SE KAŽDÁ FIRMA SNAŽÍ SNIŽOVAT NÁKLADY A JEDNOU Z MOŽNOSTÍ JE ŠETŘIT PRÁVĚ NA ÚČETNICTVÍ.

To je ale špatná volba, protože dobrá účetní firma vám dokáže ušetřit mnohem více, a to tím, že nejen perfektně odvede svou práci, ale hlavně dokáže i poradit a pomoci s různými úlevami na daních, na kterých se dají ušetřit opravdu velké částky.

Někteří podnikatelé si dnes své daně vedou sami, ale tento trend sebou nese velká rizika. Podnikatel, který se naplno věnuje pouze své práci, se najednou musí zabývat i účetnictvím, které je profesně i časově náročné. Ukrajuje si tak čas na svou práci a co je nejdůležitější, nemá znalosti ani čas na sledování nových zákonů, legislativních změn, daných pravidel jednotlivých úřadů a termínů individuálních daní (silniční, z příjmu, DPH, z nemovitosti apod.). Proto pak takový podnikatel dělá v účetnictví chyby, a čas, který vynaloží na správu svých daní, by mohl věnovat svému podnikání.

Kvalitní a spolehlivá účetní firma vám šetří nejen čas a náklady, ale zamezí i chybám a případným nedostatkům ve vedení účetnictví a zároveň vám dokáže ušetřit na dani. A kde všude se dá ušetřit?

Můžete například ušetřit na skutečných výdajích a paušálních nákladech, na vedení mezd a vedení účtů, kdy můžete uplatnit nákladové položky podnikatelského účtu do svých výdajů, můžete také ušetřit na ročním zúčtování záloh na daň z příjmů atd. Těch možností je opravdu mnoho. Často se také zapomíná na možnost využití různých slev na dani a odčitatelných položek, jako jsou např. životní pojištění, penzijní připojištění, hypoteční úvěr, úvěr ze stavebního spoření, dary, vzdělávání, odborové příspěvky atd.

Doporučujeme proto využít účetní firmu, která vám všechny slevy ohlídá a ve výsledku vám ušetří až tisíce korun měsíčně. A kde můžete ušetřit?

  • Využijte paušálních výdajů
  • Optimalizujte základ daně daňovou evidencí
  • Uplatněte všechny slevy, daňové zvýhodnění a nezdanitelné částky
  • Snižte základ uplatněním daňové ztráty
  • Využijte vyšších daňových odpisů
  • Vytvořte rezervu na opravu majetku atd.
  • Snižte základ uplatněním daňové ztráty
  • Využijte vyšších daňových odpisů
  • Vytvořte rezervu na opravu majetku atd.

Pro konkrétní možnosti kontaktujte svého daňového poradce či profesionální účetní firmu.

Článek připravila ing. Helena Komersová – Vilikusová, účetnictví Bilance.

Nejčtenější

Nejnovější

Novinky státní správy

Ekonomické zpravodajství

Copyright © 2024 Bilance - Ing. Helena Komersová Vilikusová